Een goed internet signaal is voor elke sportvereniging een must-have. Los van alle leden die op social media kanalen berichten willen plaatsen over hun zojuist gewonnen wedstrijden, functioneren ook veel kassasystemen tegenwoordig draadloos. Bij de sportverenigingen in Alphen aan den Rijn is een goede verbinding nogal een uitdaging. Breedbandaansluitingen zijn niet aanwezig en de kosten om glasvezel of kabel te laten aanleggen zijn astronomisch. Gelukkig houdt 100pctwifi.nl wel van een uitdaging!

Bij HC Alphen gaan plezier en ambitie al vijftig jaar hand in hand. Met ruim 1200 leden, ruim 60 jeugdteams, 15 seniorenteams, twee G-hockeyteams en OldStars walking hockey is HC Alphen een grote en gevarieerde club. Voor elke leeftijd en elk niveau is er een team dat bij je past. Het complex bestaat uit vijf velden: vier grote velden, waaronder twee watervelden en een jeugdveld.

AP AC Mesh Pro – dekking tot aan de overkant van veld 1 t/m 4

Voetbalvereniging svARC, een naastgelegen club, beschikt wél over een snelle glasvezelaansluiting. 100pctwifi.nl en voetbalvereniging svARC werken al jaren samen en zo ontstond het idee tot het delen van de beschikbare bandbreedte tussen de 2 verenigingen.

Een straalverbinding (twee x NanoBeam 5 AC) stuurt het internet signaal door vanaf svARC naar HC Alphen en wordt daarna verdeeld binnen- en buiten het clubhuis. Deze NanoBeams zijn zo sterk dat de verbinding, ondanks een paar bomen ertussen, meer dan 400 mbit capaciteit heeft.

De bestaande ADSL verbinding is als noodvoorziening ook aangesloten. Als de verbinding via svARC wegvalt dan schakelt het systeem binnen drie seconden over naar ADSL, zodat bijvoorbeeld PIN transacties nog mogelijk zijn. Gastgebruik van internet wordt op dat moment wel afgesloten om overbelasting van de verbinding te voorkomen. Hiervoor is Ubiquiti Edgerouter gebruikt, het Zwitserse zakmes onder de routers.

Een mooie, creatieve oplossing waardoor alle leden, medewerkers en gasten van HC Alphen nu gebruik kunnen maken van een snelle verbinding.

De dochter van 100pctwifi.nl in actie