U weet het, een TV, computer of wifi accesspoint kan het beste via een draad op het netwerk worden aangesloten. Helaas is het niet altijd mogelijk om draden te trekken. Een vaak over het hoofd geziene oplossing is het gebruik van de leidingen welke oorspronkelijk bedoeld zijn voor telefonie. Elk een beetje modern huis heeft ten minste een aansluiting op de ‘master bedroom’ en in de woonkamer. Hierin ligt traditioneel een 4- of 6 aderige draad. Deze draad is niet geschikt voor een computer netwerk, maar kan over het algemeen met behulp van een beetje afwasmiddel eenvoudig vervangen worden voor een netwerk kabel. Zo’n kabel kost vrijwel niets, een paar dubbeltjes per meter, maar geeft een betere performance dan WiFi ooit kan bieden.

Maar wat dan met de telefoon denkt u? Hoe moet dat dan? Mocht u überhaupt nog gebruik maken van een vaste telefoon, dan is hiervoor een erg elegante oplossing beschikbaar: De SIemens N300A-IP. Dit is een goedkoop (ca €55) DECT basisstation voor zowel analoge als IP telefonie. Deze komt in de meterkast, en de bestaande (of nieuwe) DECT handsets worden hierop aangesloten. Naast de praktische voordelen kan dit ook nog veel kosten besparen. Belt u veel? Er zijn talloze VOIP aanbieders die soms zelfs gratis telefonie aanbieden.

 

Installatie en configuratie is niet moeilijk, maar kunt u ook overlaten aan 100%WiFi.

Wat is de Siemens N300A-IP ?

Gigaset N300A IP DECTDe Gigaset N300A IP is een DECT basisstation dat geschikt is voor zowel VoIP als analoge telefonie. Op de Gigaset N300A IP kunt u DECT handsets aanmelden uit de Gigaset C-klasse, S-klasse en SL-klasse (en in praktijk elke DECT telefoon van de bouwmarkt om de hoek!)

Gigaset N300A eigenschappen:

  • Los basisstation zonder handset
  • Gelijktijdige gesprekken (2 x VoIP, 1 x Analoog)
  • Nummerherkenning (VoIP en Analoog)
  • Tot 6 handsets aan te melden
  • Tot 6 SIP accounts in te stellen
  • 3 antwoordapparaten
  • Ondersteunt DTMF & FSK signaal

3 Antwoordapparaten

De Gigaset N300A IP beschikt over 3 verschillende antwoordapparaten waarmee u per telefoonnummer een bericht kunt instellen tijdens afwezigheid. Deze functie is ideaal voor kleinere bedrijven waar verschillende afdelingen zijn met aparte telefoonnummers. Per afdeling kunt u een apart bericht instellen zodat uw klanten altijd en overal hun berichten bij de juiste afdeling kunnen achterlaten.

6 handsets, 6 SIP accounts

De Gigaset N300A IP biedt de mogelijkheid om 6 handsets tegelijkertijd aan te melden. In het basisstation kunt u 6 SIP accounts instellen die u kunt toewijzen aan één handset of een groep handsets. Zo heeft u volledige controle over waar en hoe de inkomende gesprekken binnenkomen.

Nummerherkenning

De Gigaset N300A IP ondersteunt nummerherkenning op de binnenkomende gespreken via VoIP en analoog. Staat de beller in uw contactlijst, dan zal de naam van de persoon zichtbaar zijn.