Kantoor aan huis of thuiswerken

Kantoor aan huis? Thuiswerken? En ook nog kinderen of IoT apparatuur?  Juist kinderen met tablets en computers, of IoT apparatuur zoals slimme thermostaten en koelkasten vormen een groot risico. Dit komt omdat binnen het thuis- of klein bedrijfsnetwerk alle apparatuur vrijelijk met elkaar kan communiceren. En juist hier schuilt het gevaar, het grootste gedeelte van bovengenoemde apparaten (en kinderen) zijn bewezen kwetsbaar. Eenmaal binnen kan een aanvaller onbeperkte toegang krijgen tot al uw gegevens.

Wat nu? Eigenlijk is het eenvoudig, zorg voor twee segmenten in het netwerk die niet met elkaar kunnen communiceren. Bijvoorbeeld een veilig- en beschermd segment. Alle iPads, spelcomputers en wasmachines gaan in het beschermde segment, en de zakelijke laptop in het veilige segment. Dit kan natuurlijk zowel bekabeld als via WiFi.

Kinderen en tablets

Neem contact op voor meer informatie en gratis advies.

Als u nog niet overtuigd bent:

Andere tips voor veilig thuis werken zijn

  • Maak altijd gebruik van een VPN verbinding van en naar kantoor
  • Bewaar geen zakelijke gegevens op een persoonlijke NAS (zoals een Synology) als deze ook gebruikt wordt voor andere doeleinden zoals het downloaden van films, er bestaat dan een levensgrote kans op data lekken
  • Informeer de thuiswerker over de risico’s
  • Zorg ervoor dat de apparatuur up-to-date is en goede bescherming bied.